Начало Препоръчани Дамите на СКТМ „Асарел-Медет“ остават в битката за бронзовите медали

Дамите на СКТМ „Асарел-Медет“ остават в битката за бронзовите медали

СПОДЕЛИ

Този уикенд бе тежко изпитание за тенисистките на СКТМ „Асарел-Медет“. В зала „Арена Асарел“ пред тях стоеше нелеката задача да се борят сред четирите най-добри отбора в страната без един от основните си играчи – Елица Замфирова, която прекрати участието си поради контузия.
В мачовете от финалната четворка при дамите, първи съперник на нашите бе трикратният шампион „Комфорт“- Варна с традиционното си попълнение от две национални румънски състезателки. Изненадващо за всички с оглед настоящото състояние на клуба, панагюрки постигнаха невероятен успех, като победиха с 4:3 в мач, изпълнен с много обрати.
Анелия Карова, Ненка Тушлекова и 12- годишната Доника Данкова бяха на крачка от победата и срещу „Дунав“ – Русе, където Тушлекова направи страхотна победа срещу Михаела Димова, като панагюрката взе реванш за драматичната си загуба от предишния турнир. На финалната права обаче Карова изпусна драматично европейската шампионка на двойки Мария Йовкова, въпреки че имаше преднина от 2:0 гейма.
Поп подобен начин се разви и мачът им в неделя с „Корабостроител‘92“ – Варна, в който дамите отстъпиха с 3:4 на прекия си конкурент за бронзовите медали.
До края на сезона остават още 3 турнира, а СКТМ „Асарел-Медет“ заема четвъртото място във временното класиране, като изостава само с 1 точка от третите в класирането – „Корабостроител“. Въпреки че останаха с човек по-малко по средата на сезона, момичетата са изключително мобилизирани и дават всичко от себе си, за да останат в битката за медалите.

сн. Христо Елкин