Начало Препоръчани Дамският тим на СКТМ „Асарел-Медет“ стартира успешно новата състезателна година

Дамският тим на СКТМ „Асарел-Медет“ стартира успешно новата състезателна година

СПОДЕЛИ

Нашите момичета успяха да запишат 3 победи и 1 една загуба

Първият етап от „Висша лига“ – жени по тенис на маса бе изключително оспорван и изпълнен с интересни и много продължителни двубои. Престижният турнир се проведе на 15 и 16 октомври в зала „Арена Асарел“, а домакин бе панагюрският клуб СКТМ „Асарел-Медет“.

Нашите момичета в състав Анелия Раленекова (Карова), Ненка Накова (Тушлекова), Михаела Димова и Кристина Драганова изиграха общо 4 отборни мача, в които успяха да запишат 3 победи и 1 една загуба.

Първата и най-изстрадана победа бе срещу отбора на „Корабостроител‘92“–Варна, който продължи около 4 часа и завърши с резултат 4:3. Другите две победни точки дойдоха след среща с отборите на „Стоянстрой“ – Пловдив /4:2/ и „Металик“ – Перник /4:1/. Единствената загуба на дамите бе от четирикратния шампион от Варна – „Комфорт“, с краен резултат 1:4.

Тази година в женското първенство отборите са изключително равностойни, което си пролича и от временното класиране, в което 3 от отборите са с равен брой победи и загуби. СКТМ „Асарел–Медет“ също е сред тях, заедно с двата варненски тима, но за съжаление ние сме с най-неблагоприятен точков показател и за момента заемаме трето място, сподели играещият треньор Анелия Раленекова.

Въпреки това тя изказа своята благодарност към момичетата за показаната игра и не скри оптимистичната нагласа на отбора, който тази година ще се бори не само за медал, а и за шампионска титла.