Начало Общество Данъците към Община Панагюрище вече могат да се плащат автоматично и...

Данъците към Община Панагюрище вече могат да се плащат автоматично и по интернет

СПОДЕЛИ

От днес, 18 март 2014 година, Община Панагюрище пуска модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат автоматично всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Услугата стана възможна след като кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки подписа договор за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ. Така Панагюрище стана една от общините в областта, внедрила модерно и европейско обслужване за жителите си, грижейки се за удобството  на хората. С предлагането на новата услуга Панагюрище изпревари дори областния град Пазарджик.

Плащането през ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ се извършва само със съобщаване на Единен граждански номер на физическите лица и Единен идентификационен код на фирмите.

Таксата за плащане от каса на ИЗИПЕЙ е минимална. Таксата през интернет (ePay) е само 0.40 лв. за един вид данък. Интернет плащането се извършва след надлежна регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него.

По новия начин местните данъци може да се плащат и без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи, както в банките или клоновете на Български пощи. ИЗИПЕЙ към момента има над 2 300 каси и офиси в цяла България.

В град Панагюрище дружеството има 5 каси. Те се намират на ул. "Асен Златаров" №1, ул. "Георги Бенковски" №30 и в ЦКБ, Офис 1 и магазин "Хенди". На тях освен да платят данъците към своята община, гражданите по същия начин може да разплащат задълженията си и към други общини в страната, където имат някаква собственост. В момента се водят преговори за възможността да бъде предоставена услугата на ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ за заплащане задълженията и към ВиК-дружеството в Панагюрище.

Подробна информация, къде се намират всички офиси на ИЗИПЕЙ в България, може да се види на адрес: http://www.easypay.bg/?p=offices_list. Те са с гъвкаво работно време, удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни.

Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза и на живеещите извън общината, като пести време, нерви и пари. Услугата повишава и събираемостта от местните приходи. Облекчава  административните услуги, снижава цените им, предоставя широка възможност за избор от страна на гражданите и приближава администрацията до тях.

3 КОМЕНТАРА