Начало Общество Дарение от 4 компютъра на библиотеката направи панагюрският Лайънс клуб (ВИДЕО)

Дарение от 4 компютъра на библиотеката направи панагюрският Лайънс клуб (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

IMG_7360

Лайънс клуб-Панагюрище продължава с благородните си прояви в полза на обществото. На Велики четвъртък организацията дари 4 компютъра на Градска библиотека „Стоян Дринов“, употребата на които ще бъде от голяма полза както на библиотекарите, така и на читателите.

IMG_7369

Представители на Лайънс бяха посрещнати от директора на библиотеката Стефан Рапонджиев, който разведе гостите и подробно разказа за предназначението на дарените компютри.

IMG_7367 IMG_7362

Два от тях се намират в читалнята за деца. Идеята е, децата да могат да влизат в интернет, да правят училищни и лични проекти и презентации. Тъй като библиотеката често прави съвместни инициативи с училищата, тези компютри ще бъдат винаги на разположение за децата. За най-малките пък ще има лицензирани софтуерни игри.

Третият компютър се намира в читалнята за възрастни. Той ще бъде използван за няколко неща, едно от които е компютърното обучението за възрастни хора над 60 години. Компютърът ще бъде използван и от незрящите хора, които спокойно могат да слушат „говорящи книги“ на него.

Четвъртият компютър се намира в заемната за възрастни. Спецификата на това работно място е, че то ще бъде за търсене на книги. Всеки един читател вече става и потребител на информацията. Идвайки и търсейки определено заглавие, той може да седне и да потърси първо в каталога на библиотеката, който е обвързан със 7-те читалищни библиотеки в общината, както и с библиотечната мрежа в страната.

Убеден съм, че тези компютри ще се използват пълноценно и ще бъдем полезни на читателите си„, сподели Стефан Рапонджиев и изказа огромната си благодарност към жеста на Лайънс клуб-Панагюрище.

1 КОМЕНТАР