Начало Общество Дарителска акция на МЕТРО и Лайънс клуб България събра продукти за над...

Дарителска акция на МЕТРО и Лайънс клуб България събра продукти за над 27 000 лв. за 17 социални дома в страната

23
0
СПОДЕЛИ
благодарствено писмо

blagoПродукти за над 27 000 лева и близо 1700 лева в брой бяха събрани в две благотворителни акции, организирани с помощта на служителите от МЕТРО Кеш енд Кери България, подкрепени в цялата страна от членовете на Лайънс клуб България, Дистрикт 130. В съвместната дарителската кампания „Сподели & Помогни“, проведена на 13 и 14 декември, се включиха десетки доброволци от от компанията и членове на клуба. Дълготрайни хранителни продукти, санитарни материали, лакомства постъпиха като дарение от клиентите и служителите на МЕТРО България.
Домовете, за които са предназначени даренията в съвместната кампания на МЕТРО, Лайънс клуб и Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи са „Асен Златаров“ и СУПЦ “Княз Борис I” в София, “П.Р.Славейков”; в Пловдив – „Олга Скобелева“, „Княгиня Мария Луиза“; в Благоевград – “Св. Николай Мирликийски“; в Стара Загора – „Българка“, „Теофана Попова”, „Мария Терезия“; в Бургас – СУПЦ с. Бата; във Варна – „Княгиня Надежда“, “Анастасия д-р Желязкова”; в Плевен – КСУДС „Н.Й.Вапцаров“, Роман; в Русе „Св. Димитър Басарбовски”; във Велико Търново – “Пеню и Мария Велкови“. В допълнение, кампанията на МЕТРО успя да осигури продукти за още два дома – в Панагюрище и за приюта на отец Иван в Нови хан.
Екипите на Обслужващ офис в МЕТРО събраха по време на коледното парти 1100 лева и 300 евро за два дома за деца лишени от родителски грижи в градовете Враца и Габрово. Над 500 лева събраха служителите на МЕТРО Пловдив 1, за да закупят електродомакински уреди за дом „Олга Скобелева“ в града