Начало Спорт Дъжд от голове в първия ден на Коледния турнир по футзал за...

Дъжд от голове в първия ден на Коледния турнир по футзал за мъже (ВИДЕО)

86
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

FUTZAL

Днес в спортна зала „Арена Асарел“ стартира Коледен турнир по футзал за мъже, организиран от ФК “Оборище – Панагюрище”, съвместно с Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове в град Панагюрище. В турнира са включени девет отбора, разделени в две групи.

В група „А“ жребият определи да бъдат отборите на „Войводите“, „Барикади Стрелча“, „Пожарната“, „Лайпциг“ и „Старите видри. В група „Б“ са тимовете на „Лъвчетата“, „Поибрене“, „Панагюрище“ и „Веселяците“.

Срещите се играя във формат 6+1. Срещите се провеждат в две полувремена от по 15 минути, като между тях има 5 минути почивка.

Турнирът бе открит в 9:00 часа със среща между отборите на „Войводите“ и „Барикади Стрелча“, която завърши с победа за стрелчани с 1:4. В следващите срещи от група „А“ стрелчани надвиха „Лайпциг“ с 6:1. Тимът на „Старите видри“ записа три победи срещу „Войводите“, „Лайпциг“ и „Пожарната“ съответно с 6:1, 7:1, 8:0. Отборът на „Пожарната“ победи тима на „Войводите“ с 3:2, но бе надигран от „Лайпциг“ с 1:2 и от „Барикади Стрелча“ с 1:0.

 

В група „Б“ отборът на „Панагюрище“ записа две победи срещу „Веселяците“ и „Лъвчетата“ съответно с 3:1 и 6:3. Тимът на „Поибрене“ също надигра „Лъвчетата“ с 2:1, но бе разгромен от „Веселяците“ с 0:9.

Във временното класиране след проведените днес срещи в Група „А“ водач е отборът на „Старите видри“, следван от „Барикади Стрелча“ с еднакъв брой точки, но по-лоша голова разлика.

Водач в Група „Б“ е тимът на „Панагюрище” с две победи, а на второ място са „Веселяците“.

Турнирът продължава и утре със следните мачове:
10:30 ч – „Веселяците” – „Лъвчетата”
11:15 ч – „Старите видри” – „Барикади Стрелча”
12:00 ч – „Войводите” – „Лайпциг”
12:45 ч – „Панагюрище” – „Поибрене”

Полуфиналните срещи ще започнат в 14:15 часа и 15:00 часа. Малкият финал ще бъде от 16:30 часа, а големият шампион ще бъде ясен след финала, който е с начален час 17:15 часа.

Организаторите са предвидили щедър награден фонд. Отборът класирал се на първо място ще получи 500 лева, второ място- 300 лева и трето място – 200 лева. Победителите ще получат купи и медали. Ще има и специални индивидуални награди за най-добрите играчи.