Начало Политика ДЕКЛАРАЦИЯ на общинските съветници от ПП ГЕРБ

ДЕКЛАРАЦИЯ на общинските съветници от ПП ГЕРБ

СПОДЕЛИ

gerb3На 11.11.2015г. положиха клетва и официално встъпиха в длъжност избраните на последните местни избори кметове и общински съветници. Очакваше се този ден да бъде празник и всички народни избраници да забравят партийните си пристрастия и лични амбиции. Очакваше се те да обещаят, че през следващите 4 години ще работят за благото на общината, за тези, които са ги избрали. За съжаление, празник нямаше. Събитието беше помрачено от акт, допустим от закона, но породил много морални въпроси.

Съветникът Веселин Дундаров, избран чрез листата на ПП ГЕРБ, заяви, че иска да я напусне, но да продължи да бъде общински съветник. Народът казва, че „Утрото е по-мъдро от вечерта”. Затова днес, няколко дни след случилото се, когато страстите и първите емоционални реакции вече са стихнали, ние, групата общински съветници от ПП ГЕРБ, правим нашия коментар на събитието.

Този акт е неприятен като факт за групата, но в същото време беше изключително полезен за нас. По време на тази първа сесия на Общинския съвет МАСКИТЕ ПАДНАХА, разбра се кой кой е.

Първо г-н Дундаров нарече решението си морален акт. Позова се на това, че върху него е упражнен натиск и напуска групата, но остава лоялен към ПП ГЕРБ. Само че думата „лоялност” има точно противоположното значение. Това е да участваш във формирането на позиции, във вземането на КОЛЕКТИВНИ решения, но когато те бъдат взети – ти да се съобразяваш с тях и да ги подкрепяш. А точно това гласи декларацията за лоялност, която г-н Дундаров е подписал. В същото време той забравя и по силата на какво е попаднал в Общинския съвет. Дали заради своите стотина преференции, или чрез гласовете на 3789 души, гласували за листата на ПП ГЕРБ. А лъжата и предаването на своите са също морални категории – само че от отрицателния спектър. Затова оставяме преценката на съвестта на г-н Дундаров.

Другите, останали без своите маски и разкрили истинското си лице, бяха тези, които на пресконференция показаха празните си бюлетини и заявиха, че не са гласували – Реформаторският блок. Това според тях било(забележете, че пак се използва думата морал), морална позиция. Да, но негласуването се оказа гласуване за онези, които по изказа на реформаторите са техен основен политически противник – БСП, чийто кандидат Станимир Велчев беше единственият опонент на вече избрания председател на Общинския съвет г-н Калоянов. Впрочем това може би е първата свенлива стъпка към възстановяването на коалицията между реформаторите и БСП, която изкриви и неглижира вота на панагюрци и през миналия мандат. Думата „морален” реформаторите я вкараха и втори път в употреба, като заявиха, че ще бъдат морален коректив на управлението. Това, от позицията на около 1000 получени гласа, разбира се, изглежда, най- меко казано, несериозно и тук, скрити зад красиви думи, лесно могат да се забележат личните амбиции и желанието за реванш на лидерите на тази, които поне на документ, са демократична структура.

И накрая – позицията на БСП,която прие почти с възторг заявлението на г-н Дундаров. Лидерът им го нарече „приятелю”, припозна в него съмишленика. Явно целта оправдава средствата. Губещата избори след избори, маргинализираща се с всеки изминал ден партия, видя в отказалия се от своите г-н Дундаров шанс да увеличи присъствието си в Общинския съвет и да прави това, което най-добре умее – да пречи на спечелилата поредните си избори ПП ГЕРБ да превърне Община Панагюрище в добро място за живеене, в модел за успешна община.

В близките дни Общинският съвет започва своята работа. Предстои вземането на важни решения, които изискват мъдрост, компетентност и загърбване на личното. Предстоят гласувания, които ще покажат дали нашите днешни констатации са верни. Ще покажат лицата на всички народни избраници – истински и без маските от предизборната кампания. Ще покажат кой кой е.

3 КОМЕНТАРА

  1. Абе хора, разбирам че ви боли, но това си е чисто вътрешен проблем на ГЕРБ. Имайте силата да приемете неприятностите! Имайте доблестта, честта, морала, да си решавате проблемите без да хвърляте кал по другите! Бих могъл да говоря още, но не съм сигурен, че си струва.




    0



    0
    • др. велчев, само вие имате право да говорите на герберите за доблест и чест, браво. след като ви биха като маче у дирек не знам колко пъти вие съвсем достойно, като мен и др. миков, продължавате да стискате поста :)така де тая власт с кръв сме я вземали и с кръв я даваме. какво тук значат някакви си избори?




      0



      0
  2. Странното е че в Декларацията си нищо не казвате на двамината общински съветници от Евророма, с гласовете на които оказва се имате и председател на общински съвет.

    Защо ли??????????????
    Риторичен въпрос нали.
    Всички знаем защо.




    0



    0