Начало Политика Декларация от групата общински съветници на ПП ГЕРБ

Декларация от групата общински съветници на ПП ГЕРБ

СПОДЕЛИ

Платена публикация

„Кметовете от БСП ни обещаваха да ни опростят сметките за вода, ако гласуваме за тях!” Тези признания на хора от ромската махала в Панагюрище, направени по време на поисканата от тях  публична среща пред журналисти на 23 ноември, показват на цялата община как са печелени изборите досега. Записаните и тиражирани от медиите кадри са не просто скандали. Те са позорни и гнусни. Те са обидни за Панагюрище и недостойни за България. Тези кадри недвусмислено показват как БСП е управлявала общината 16 години. Показват нивото на  мисленето и бруталността на  действията на ръководството на тази партия. Показват защо има водни кризи, защо „В и К – П” ЕООД бе докарано до практически фалит. Показват защо беше възложено ударно асфалтиране в ромската махала без сключени договори. Показват защо огромни  средства от всички бюджети при управлението на БСП бяха отклонявани приоритетно към квартали с преобладаващо ромско население за сметка на други, чийто жители съвестно и почтено си плащат данъци и такси. Показват защо средствата за ремонт на улица „Райна Княгиня” с решение на червеното мнозинство бяха прехвърлени пак там при актуализацията през 2011 година.

Цената на политическата прегръдка с „Евророма” през миналия мандат излезе наяве. Излезе наяве политика, която няма нищо общо с етиката и законността. Поведение, което вместо да възпитава тези най-уязвими наши съграждани в уважение към закона и неговото спазване, ги подтиква към бруталното му погазване.  

На фона на тези позорни за БСП разкрития, прочетената на изминалата сесия на Общинския съвет  от лидера на БСП в Панагюрище Станимир Велчев декларация, звучи нелепо и жалко. Става ясно,  че това е плачът по загубената власт, по провалените „бизнес-планове“, по елиминираните възможности за сделки и далаверки на гърба на коректния данъкоплатец. Просто ГЕРБ и кметът Никола Белишки врътнаха кранчетата и законът за скачените съдове между общинския бюджет, партийните каси и личните сметки на червената панагюрска аристокрация, спря да работи. Разбираемо, болката Ви е голяма – на резилът ви е два пъти по-голям. Защото панагюрската структура на БСП в последните четири години от червен бастион се превърна в третостепенна политическа сила в местния парламент. Незапомнен политически резил, който няма аналог в новата история на Панагюрище. Избирателят  отреди  на санитарния брой БСП – съветници ролята на безгласни статисти, които могат да покажат присъствие само чрез някоя плиткоумна декларация, пълна с лъжи и безсмислици,  както е в случая.

На фона на безславната ви агония, другари и другарки, или може би заради нея, за една година Панагюрище се превърна в един много по-красив, по-чист и бързо развиващ се град. Селата получиха рекордни бюджети за капитали разходи, а опитите за дребни лични далаверки там бяха пресечени. Панагюрище се настани трайно в петицата на най-стабилните финансово общини. И това се случи, защото Никола Белишки и екипът му изразходват бюджета разумно, прозрачно и ефективно. Справка – благоустрояването на гробищния парк се извърши с почти два пъти и половина по-малко средства за същия обем работа, отколкото през предишния мандат. Втора справка – кръпките по улиците излязоха два пъти по-евтино. Трета справка – разходите за улично осветление са паднали наполовина. За да стигнем и до градинките, които глуповато иронизирате – те са факт с 2/3 от средствата, с които вие в продължение на години „усвоявахте” за озеленяване или по точно за орезиляване на обществените територии. Да не забравим и десетките трайни сметища, които вие години явно не забелязвахте.

През първата година от управлението на Белишки се  реализират и подготвят над 20 проекта с европейско финансиране. Панагюрище се превърна в спортен център от национален мащаб. Културният календар е в пъти по интензивен и в нива по-съдържателен. Спектърът от социални услуги се разшири почти двойно. Болницата, чийто програмиран от вашето управление фалит очаквахте злорадо, работи и се развива.

    Тук се върна оригиналът на Панагюрското златно съкровище в уникална зала трезор, срещу което вие гласувахте само преди година. Започва строежът на спортната зала, срещу който хора от вашите редици тихо роптаеха и упорито работеха. Тръгват и други мащабни проекти, които ще превърнат Панагюрище в горд европейски град. В първата година от  мандата на ГЕРБ тук започва и строежът на язовир „Луда Яна”, който вие развявахте като червено предизборно знаме по време на целия преход.

На фона на всичко това вие продължавате с ретроградните си безумия като тихия бойкот на усилията Панагюрище да се превърне в модерен туристически център и да загърби наложения от вас колхозен облик. Но от една партия, отречена от историята и шамаросана от избирателите, друго не може и да се очаква.

Уважаеми другари и другарки. Усилията ви да помпате атрофиралата си политическа мускулатура не могат да ви извадят от изолацията на обществения концлагер от сталински тип, в който сами се вкарахте. Нещата се случват отвъд бодливата тел, зад която сега се намирате. Хората виждат промяната с очите си и я усещат със сърцата си. Разберете най-сетне, че през миналата година 10 ноември дойде и в Панагюрище. И комунизмът си отиде.

Групата общински съветници от ПП ГЕРБ

5 КОМЕНТАРА

  1. И какво от това? Ако ЕВЕНТУАЛНО някога това дело завърши, то ще е след следващите избори. Да не би да анулират гласовете на Евророма в общината, да прегласуват всичко от начало и да променят нещо от случващото се?!? В подобни случай не се разчита на нашия съд, а на външни наблюдатели, защото само те могат да емнат нашите да свършат нещо както трябва, а не както те искат.




    0



    0
  2. Не забравяйте, че „Евророма“ влезе с крадените гласове от СДС, а г-жа СДС й запушиха устата с поста на председател. Така че по-полека с радостта. Властта се пази сама, всички са скачени съдове ;).




    0



    0