Начало Избори 2015 Делата ни ще бъдат ЗА общи бъднини, обеща кандидат-кметът на БСП Петър...

Делата ни ще бъдат ЗА общи бъднини, обеща кандидат-кметът на БСП Петър Каменски

СПОДЕЛИ

bspРазбира се, че ще има строителство, разбира се, че ще има асфалтирани улици, но най-важното е да има принципи в управлението на тази община и то принципи, подчинени на главния лозунг – ЗА общи бъднини. Това каза в началото на словото сина 13 октомври водачът на листата с кандидат-съветници на БСП Станимир Велчев по време на срещата с хората на община Панагюрище в голямата зала на Театър дом-паметника. Той посочи 5-те принципа, на които е подчинена платформата на Столетницатаза управление на общината: уважение към всеки човек, диалогичност с различните групи хора, откритост, приемственост и ангажираност.

Колко хора знаят за наложените 3 милиона санкции по изпълнението на проектите, попита Велчев и заяви, че е необходимо не само всички граждани да знаят какво се случва, а да се решават всички проблеми – малки и големи, като в управлението всеки участва с идеите си. Нека дадем живот на мотото ЗА общи бъднини и го пресътворим в дела, призова той.

За мен е много важно отношението към всеки и зачитането на човешкото му достойнство.Изборите ще минат и заминат, ние трябва да запазим човещината помежду си, каза кандидат-кметът на БСП Петър Каменски.  Той подчерта, че програмата му няма да е от А до Я, но в нея ще има задачи за решаване за постигане на прогрес както в ядрото, така и в периферията. Трябва да положим страхотно много усилия, с които дауспеем да привлечем много евросредства, защото наследството към момента е нула, уточни кандидат- кметът на столетницата. Той заяви, че идеите на хората от всяко едно от осемте села са важни и обеща да обърне сериозно внимание на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, за който Панагюрище ще получи близо 15 милиона лева безвъзмездна помощ. „Вярвам, че, ако ни дадете шанс за мандат, ние с делата си ще докажем, че сме ЗА общи бъднини“, заключи Петър Каменски.

Важно е кой ще упражнява местната власт, радвам се, че се говори много повече за принципи, отколкото за пари, каза зам.-председателят на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов. „Не са достатъчни едва-две патриотични речи в годината…, трябва да превърнем общините във фактор на икономическо развитие“, изтъкна той, обръщайки внимание на малкия и средния бизнес.

На 13 октомври вечерта по няколко думи се представихавсички кандидати за общински съветници от листата на БСП:Иван Лалов, Мария Реджова, Светлана Парашкевова, Георги Гергинеков, Динка Ганчева, Пенка Пиперкова, Емил Васев, Цветомира Маслева, Иван Иванов, Филип Калбуров, Генка Узунова, Иван Карагьозов, Силвия Чопаринова, Атанас Генов, Стоян Палийски, Димитър Зяпков и Стоянка Маврова.

„Днес заставаме пред вас с ясното съзнание, че поемаме голяма отговорност да работим честно и открито за каузите на нашата община – община Панагюрище. Всеки от нас декларира от позициите на своя личен и професионален опит, че ще работи за по-голяма сигурност в живота, ще се бори за истината и ще защитава интересите на всички жители на общината“. Това подчерта Светлана Парашкевова като част от договора на БСП с жителите на общината, под който подписите си са сложили кандидатът за кмет Петър Каменски, кандидатите за кметове на населени места и всички кандидати за общински съветници.

В концертната част на срещата участваха изпълнители от община Панагюрище: ВГ „Радеан” при читалище „Виделина -1865”, танцов състав „Средногорски ритми” от с.Бъта и рок бандата „FACE OFF”.  Кулминацията бе изпълнената от Петър Каменски, Станимир Велчев и Иван Иванов песен „Една българска роза”, която предизвика бурни аплодисменти и призиви „Победа!” с бюлетина № 13  ЗА общи бъднини.

Купуването  и продаването на гласове е престъпление!