Начало Общество Делото „Евстатиев“ продължава на 13 декември, адвокат Колчева поиска очна ставка между...

Делото „Евстатиев“ продължава на 13 декември, адвокат Колчева поиска очна ставка между подсъдимия и потърпевшата

СПОДЕЛИ

evstatiev

Очна ставка между подсъдимия бивш кмет на Стрелча и на Пазарджик Иван Евстатиев и пострадалата непълнолетна ученичка Ирена Б. ще поиска на предстоящото заседание във вторник, 13 декември, адвокатът на задържания –Ташкена Колчева, пише Монитор.

На заседанието предстои да бъдат разпитани и свидетели, сред които и близки на ексградоначалника, както и ще бъдат поискани допълнителни експертизи.

Предишното заседание на 14 ноември се отложи заради заболяването на съдията в Районния съд в Пловдив Кацарев.

Според защитата очната ставка между момичето и нейния клиент била наложителна, тъй като 16-годишната девойка не казвала истината какво точно се е случило на 15 януари в хотелската стая, където живеел Евстатиев.

Вече 11 месеца бившият кмет е в ареста, след като прокуратурата му повдигна обвинение за две престъпления -по чл. 152 ал. 2 от НК – за съвкупление с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние и по чл. 193 ал. 1 от НК – че е опил с алкохолна напитка същото лице.

Делото стартира на 11 октомври с разпити на свидетели и продължи и на следващия ден в Районен съд – Пловдив заради направени отводи в пазарджишкия и панагюрски съдилища, а съдията остави без уважение искането за изменение мярката за неотклонение на Иван Евстатиев от „задържане под стража” в по-лека такава. Делото се гледа при закрити врата заради възрастта на потърпевшото момиче.