Начало Общество Делото „Евстатиев” ще се гледа на 10 октомври

Делото „Евстатиев” ще се гледа на 10 октомври

СПОДЕЛИ
Снимка: 24 часа
Снимка: 24 часа

Процесът срещу Евстатиев на 1 август тази година беше отложен заради неявяването на защитата му. Това наложи и неговото отлагане за есента.

Оказа се, че единият от адвокатите на бившия кмет на Стрелча – Милчо Бенгарски, е в отпуск, насрочен още преди да бъдат определени датите на процеса, а другата му адвокатка Ташкена Колчева е в болнични.

В съда бе депозиран и граждански иск от името на момичето, съобщи тогава адвокатът на семейството Иван Грошев.

Семейството определи 10 000 лв. неимуществени вреди. Интересно беше, че се явиха всички поканени свидетели за днеска, без един – полицейски служители, близки, познати на семейството и на самия Евстатиев, които са видели състоянието на момичето след инцидента дни след това. От 10 обстоятелства, той признава 8 – познанство, виждане, ухажване, признава контакт, сексуален, но не казва, че контактът е против волята на момичето – ерго,повярвайте ми, че е доброволно. В рамките на процеса ще поддържам обвинението заедно с прокурора. Ще поискам осъдителна присъда и по възможност тя да бъде ефективна„, коментира по БНР адвокатът на жертвата.

Следващото заседание на Пловдивския районен съд ще бъде на 10 октомври. Заседанията ще бъдат закрити, а пред съда са призовани да се явят 16 свидетели и 10 вещи лица.