Начало Общество Ден на отворените врати в ПГИТМТ- град Панагюрище

Ден на отворените врати в ПГИТМТ- град Панагюрище

Сред официалните гости присъстваха и представители на фирмите, сътрудници в дуалното обучение в Професионалната гимназия.

538
0
СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

В Деня на отворените врати Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм презентира всяка една от специалностите , които се предлагат. Тази година ще завърши и първият випуск от дуалното обучение. Презентирани бяха специалностите – „Лазерна и оптична техника“, „Промишлена електроника“, „Минна електромеханика“, „Организация на хотелиерството“, „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ , „Пътно-строителни машини“.

Интересна задача бе предложена от преподавателя по електротехника инж. Ненчо Ненчев. В състезанието , което  бе организирано именно от преподавателя в Професионалната гимназия се включиха четири отбора – във всеки участваха по един ученик (възпитаник на специалността “ Минна електромеханика“ и един наставник от „Асарел-Медет“ АД.  Задачата , която инж.  Ненчо Ненчев възложи  на учениците, е да свържат възможно най-бързо схема за пуск на електродвигател.  Най-бързо се справиха Валентин Данков и неговият наставник Марко Гоешков. Добри познания по предмета показаха и останалите ученици , които взеха участие в състезанието – Иван Обретенов, Преслав Йорданов, Марин Илиев.

По случай празника на училището и 10- годишнината на ПГИТМТ се проведе състезание и по приложна електроника. В него  взеха участие ученици  от специалност Промишлена електроника , дуална форма на обучение и двама ученици от специалност КТТ. Тъй като на учениците им предстои да провеждат практиката си на реално работно място,  за членове на комисията по оценяване бяха поканени бъдещи наставници: от фирма „Оптикс“АД  – Лазар Писков и от „Оптикоелектрон – Груп“АД- Людмил Хаинов. Целта бе ученици  и наставници да се запознаят. Състезанието включваше теоретичен тест и изработка на печатна платка. Проведе се една оспорвана надпревара и резултатите на всички бяха близки.

Крайното класиране е :

  1. Марина Йорданова- 10 клас
  2. Петя Василска – 9 клас
  3. Тодор Костурков – 10 клас

Всички ученици се представиха много добре и изработиха докрай печатните платки. Най- бърза в изработката бе Петя Василска, която е и най- малката участничка. Втори по бързина бе Георги Огорялков. Нора Маслева бе с максималния брой – 30 от теоретичния тест.  Но в крайното класиране се взима сбора от практика и теория.

Всички ученици получиха награди, които им бяха връчени от  специалистката  Човешки ресурси Виктория Каменска от фирма  „Оптикс“АД и инж. Соня Славкова от фирма „Оптикоелектрон – Груп“АД,. Директорката на училището бе подготвила на всички грамоти . Бъдещите фирми очакват с нетърпение ентусиазираните си работници.

Специалност “ Моделиране и конструиране на облеклото“ 

 

 

Състезание по запояване

Победителите от състезанието , организирано от инж Ненчо Ненчев- Валентин Данков и наставникът му Марко Гоешков

 

Състезание по запояване, организирано от инж. Нона Данкова