Начало Спорт Денис Станчовски: Една титла сигурна, бори се за още две

Денис Станчовски: Една титла сигурна, бори се за още две

193
0
СПОДЕЛИ
restorant

ПИЛОТЪТ НА Моторспорт Академията Денис Станчовски (на снимката) ще стартира в 51-ото Сърбина Рали не само като най-първият гарантиран шампион за сезон 2018 г. в R5 (не броим отборната титла на Мегапорт Рейсинг), но и като най-резултатният пилот до момента в групите тази година. За три ралита – от старта на Твърдица до финала на Стари столици панагюрецът е събрал общо 139.4 т. и, чисто административно, единственото, което остава за Денис пред първата му шампионска титла в кариерата е годишното утвърждаване на резултатите и шампионите от управата на БФАС.

Това обаче ще е реално от момента в който, Денис и неговият навигатор Младен Карчев успеят да докарат Хюндай-я до финала на Централния булевард във Връняшка Баня.

В момента разликата между Станчовски и вторият в класа шведа Адам Вестлунд е 50.4 т., за когото има само една минимална и теоретична възможност възможността да се върне в шампионата и евентуално официално да стане първият чужденец национален първенец на България.

Дори и Станчовски да запише „нула“, а Вестлунд да спечели победата в R5, той би записал само половината от точките от Сърбия (30.4 т.), разликата преди Рали България ще е точно 20 т.

Но е лесно да се предположи, че Станчовски ще кара стопроцентово тактически, така че колкото и да спечели от Врънешка Баня (умножено по коефициента на ралито – 1.6) ще го е произвело в шампион предсрочно.

Това е вторият сезон на Станчовски като пилот на Моторспорт Академията и втора година, в която младежът кара и за Хюндай Рейсинг Трофи. В дебютната си година младежът завърши втори и в националното първенство, и в марковия трофей на твърдишкия тим.

Източник: http://www.bgnrc.info

Харесайте страницата ни във Facebook и винаги бъдете информирани! 

↓↓↓

https://www.facebook.com/pianews/