Начало Препоръчани Денис Станчовски ще участва в рали спринт „Бесапара“

Денис Станчовски ще участва в рали спринт „Бесапара“

СПОДЕЛИ

От панагюрската фирма „Оптикоелектрон Груп“ АД са приготвили парична награда за победителя в специалния етап на ралито

Ще има демонстрация от Илия Царски с навигатор кметът на Пазарджик

Екипажът с пилот Денис Станчовски и навигатор Недялко Сивов днес ще стартират на първото рали спринт „Бесалара“, което се организира в Пазарджик.

Деветнадесет са екипажите, дали заявка за участие. Отсечките са две – покрай язовир Батак“ и по пътя от Дебръщица до м.Мечето на пътя за Свети Константин.

Панагюрският пилот е готов да се бори за първото място с конкуренцията.

Припомняме, че тандемът Станчовски – Сивов стана  победител в клас RC4 и зае трето място в генералното класиране на рали „Твърдица“.

Последният специален 7-ми етап на ралито, под името „Иван Царски“ ще е в Пазарджик с начален час 16:30 часа в района на Митницата.

Преди това именитият панагюрски състезател Илия Царски ще направи демонстративна обиколка, като негов навигатор ще е кметът на Пазарджик Тодор Попов.

За победителя в специалния етап на ралито от фирма „Оптикоелектрон Груп“ АД са приготвили специална парична награда. Тя ще бъде връчена от  инж. Лука Гарчев, бивш изпълнителен директор на дружеството.

Панагюрската следа

През юли 1977 г. с решение на Бюрото на Българската федерация по автомобилен спорт (протокол № 6/05.07.1977 г.) в Обединени заводи – Панагюрище е учреден Автомобилен спортен клуб с председател инж. Лука Гарчев. Преди това Клубът съществува като секция „Авто-мото“.
В рали „Бесапара 75“ клубът участва с отбор с четири автомобила и заема първо място в клас „Жигули“ и първо място в гене ралното класиране. Екипажите са: Царски – Гарчев, Карбанов – Юруков, Д. Юруков – Чернирадев, Узунов – Даскалов.
Екипажът Царски – Гарчев взема участие и в Рали „Златни пясъци“ и заема V-то място в своя клас.