Начало Общество Денят на родилната помощ бе отпразнуван в „Уни Хоспитал“

Денят на родилната помощ бе отпразнуван в „Уни Хоспитал“

СПОДЕЛИ

Всички от отделението по акушерство и гинекология да са все така всеотдайни и готови да бъдат част от незабравимите спомени на стотици семейства, пожела на 21 януари управителят на МБАЛ „Уни Хоспитал“ д-р Красимира Чачова-Ранчева.
Денят на родилната помощ бе отпразнуван в Панагюрската болница с разчупване на пита – за здраве и плодородие през цялата година и продължи с ритуал – една от най-младите майки, родили в „Уни Хоспитал“ – Мариана Шопова, и бъдещата майка – Наска Бончева помогнаха в знак на благодарност на д-р Петър Бътовски, началник на отделението по акушерство и гинекология, да измие ръцете си.

Ритуално бяха измити ръцете и на д-р Чачова-Ранчева, както и на всички лекари и акушери от отделението по акушерство и гинекология. Колкото са пръските от водата, с която се мият – толкова да са и бебетата, двойно повече новородени да изплачат през 2019 година в болницата, бяха сред другите благопожелания, отправени към представителите на най-щастливото отделение.
Обредността през този ден, популярен в българската народна традиция като Бабинден, е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към всички, които помагат за появата на новия живот.