Начало Общество Десетки семейства останаха без електроуреди заради токов удар

Десетки семейства останаха без електроуреди заради токов удар

СПОДЕЛИ

Токов-ударРано тази сутрин на редакционния ни телефон получихме няколко обаждания от притеснени и възмутени панагюрци, които се оплакаха, че вчера следобед, след токов удар, са изгорели електроуредите им. „Със сигурност са повече от 10 семейства, живеещи на улиците „Асен Златаров“, „Петър Карапетров“, „Тодор Руйнеков и „Иван Комитата“, възможно е да има и по други улици, коментира нашата читателка Красимира Богоева. Тя лично няма представа какво точно се е случило. „По това време съм била на работа, но разказват, че е било страшно – чували са се гръмежи из цялата махала. „Сега се организираме от квартала и ще потърсим информация от EVN, защото това не е нормално. Това са уреди за хиляди левове. Кой ще обезщети хората?“ – каза още Богоева.

ПИА  потърси информация за аварията, както и за това чия е отговорността. Оказа се, че токовият удар се е получил, след като багер, работещ по В и К проекта е закачил трифазен кабел.

Това, което потърпевшите трябва да направят е да подадат жалби в панагюрския клон на EVN, в момента представители на застрахователна фирма са тук и имат готовност да опишат щетите, а от фирмата-изпълнител на проекта ще ги обезщетят – това коментира зам.-кметът по стопанските дейности Георги Павлов.