Начало Препоръчани Десислава Ботева с приз „Спортист на годината“ на Софийския университет

Десислава Ботева с приз „Спортист на годината“ на Софийския университет

СПОДЕЛИ

Студентката по молекулярна биология и изявена тенисистка от панагюрската школа по тенис на маса Десислава Ботева е сред удостоените с приза „Спортист на годината“ за 2021,  който ежегодно Софийският университет връчва на най-добрите си спортисти. През миналата година сред носителите на приза беше сестра й Йоана Ботева, която изучава право в Алма матер. И двете сестри започват спортния си път в СКТМ „Панагюрище“ под ръководството на Борис Влахов, като през годините многократно печелят купи и медали за любимия си клуб.

Сега Йоана и Десислава са част от отбора по тенис на маса, който представя СУ „Св. Климент Охридски“, за който са завоювали купи, златни, сребърни и бронзови медали на студентските първенства.

По традиция всяка година Софийският университет награждава най-изявените студенти-спортисти от различни факултети, постигнали високи резултати в спортни състезания през годината, както и отличилите се треньори.

Церемонията „Спортист на годината“ се провежда за първи път през 1998 г. Оттогава всяка година номинациите „Спортист на годината” се осъществяват след направено предложение от преподавателя – треньор на съответния отбор. Най-важният критерий е успешното представяне на студента и постигнатите резултати на държавни, национални и международни състезания.