Начало Вдъхновяващи истории Деца даряват на деца

Деца даряват на деца

СПОДЕЛИ

Днес, 3 януари, доброволци от БМЧК-Панагюрище посетиха ДГ „Свещеник Недельо Иванов“ в село Поибрене, където зарадваха всички деца, дарявайки им играчки и книжки. Подаръците бяха осигурени от ХК „Панагюрище“, които за първа година, по време на коледния си празник, организираха благотворителната кауза „Деца се учат да правят добри дела“. Това е първа съвместна инициатива между панагюрските хандбалистки и БМЧК, която цели да сложи началото на една добра традиция. В знак на признателност към своите дарители, децата от подготвителната група, заедно с г-жа Иванова и г-жа Врагова, подариха на доброволците ръчно изработена коледна картичка с благодарствено слово.

С дарение от играчки, книжки и DVD плейър за децата от Поибрене се включи и член на БМЧК-Панагюрище, пожелал анонимност.

Следващата спирка в Поибрене беше читалище „Ванчо Пашов“. За библиотеката на културната институция червенокръстците бяха подготвили 4 кашона с разнообразна художествена литература. Книгите са част от голям комплект, предоставен на БМЧК от дарител. С част от тях червенокръстците организираха преди време благотворителен базар „Книга купи-левче дари“, а събраната сума беше предоставена за нуждите на ДЦДУ „Дъга“ в Панагюрище.

СНИМКИ ТУК