Начало Местна власт Деца и младежи от Панагюрище се включиха в кампанията „Бъди смел, бъди...

Деца и младежи от Панагюрище се включиха в кампанията „Бъди смел, бъди добър“ и засадиха японска вишна

СПОДЕЛИ

Инициативата се проведе с подкрепата на МКБППМН 

МКБППМН към община Панагюрище подкрепя Националната кампания на ДАЗД за превенция на насилието и злоупотребата с деца под мото „Бъди смел, бъди добър“ и организира и популяризира инициативата в община Панагюрище.Една от дейностите е засаждане на фиданка с послание срещу насилието.
На 23 октомври бе засадена фиданката, японска вишна, осигурена и доставена от Държавно горско стопанство – Пазарджик, „Южно централно държавно предприятие“ – ДП. Служители от общинска администрация – Панагюрище избраха и подготвиха мястото – в градския парк, както и ще осигурят последващата грижа за дръвчето.
Деца и младежи от училищата в града, водени от обществени възпитатели, член на комисията и социален работник от ЦОП „Зора“ се погрижиха дървото да бъде засадено и обозначено с табелка, която информира за каузата.
Учениците получиха помагало за родителите си, което е изготвено и се разпространява безплатно от Кабинета за социална превенция – „Да противостоим на тормоза и деструктивното поведение при децата“.
Кабинетът за социална превенция е помощен орган към комисията, в който работят 5 учители и 2 психолога, към които родители и деца могат да се обърнат за безплатна консултация.
Телефон за връзка с КСП – (+357) 6 36 87 и 0886 899 801