Начало Общество Децата на изчезналата преди 7 месеца Стоянка Дудекова дадени на баща им

Децата на изчезналата преди 7 месеца Стоянка Дудекова дадени на баща им

СПОДЕЛИ

temida1_1Прекратиха дело срещу мъжа на Стоянка Дудекова от Карлово за 63 незаконни патрона

Дъщерята и синът на Стоянка Дудекова от Карлово, която изчезна мистериозно на 26 март т.г., са вече при баща си Веселин Божилов. Първоначално 18-годишната Ивелиана и осмокласникът Христо бяха дадени на леля им Станка по настояване на Отдела за закрила на детето в града. От края на август те са поверени на грижата на родителя си.
„Омръзна ми Божилов да ме разкарва по прокуратури и съдилища“, каза сестрата на Стоянка, която се е прибрала в дома си в Панагюрище. Веселин пък се е върнал да живее в къщата на жена си.
„Децата се държат мъжки. Подали сме молба и тримата за консултации с психолог“, заяви Веселин. По думите му Ивелиана е убедена, че майка й е отвлечена. 14-годиш-ният Христо пък смята, че е станала жертва на някоя секта. Божилов отрече слуховете, че жена му се е обадила на децата си.
Шефът на Криминална полиция в ОД на МВР в Пловдив комисар Николай Кирков също опроверга информацията.
„Продължаваме да работим, няма нови данни“, заяви той. Версиите са похищение, прегазване от кола или убийство. Труп не е открит.
От прокуратурата съобщиха, че е прекратено делото срещу Божилов, което беше образувано за незаконни боеприпаси. Преди няколко месеца Станка Дудекова откри 63 патрона в една от секциите на къщата на сестра си. Според обвинителите няма достатъчно доказателства, че са били на Божилов.

Източник 24 часа