Начало Общество Децата от дневен център „Дъга“ ще се радват през лятото на свой...

Децата от дневен център „Дъга“ ще се радват през лятото на свой плажен кът

59
0
СПОДЕЛИ

DSCI5966

Днес сутринта малчуганите от Дневен център за деца с увреждания „Дъга“ се отдадоха с удоволствие на летни емоции. Специално за тях, в част от двора на социалното заведение, бе открит уютен плажен кът. Надуваемият басейн е закупен с помощта на средства, предоставени от младежите и девойките на БМЧК – Панагюрище. Плажната придобивка е била в Центъра още миналата година, но не е била официално открита, поради по-студеното време, сподели за ПИА директорката Лилия Петришка. „Всичките плажни аксесоари в този кът – чадъри, шатрата, част от столчетата, са закупени благодарение на дарителски средства“ – допълни още тя.

С майчинска загриженост Лилия Петришка разказа, че за децата от Центъра непрекъснато се организират подходящи мероприятия, които са предпоставка за тяхната по-успешна и добра социализация в заобикалящата ги среда. С радост тя отбеляза, че те се справят чудесно с обстоятелствата, които са нови за тях при тези инициативи и проявяват необходимата осъзнатост.

На малкия празник присъстваха момчетата и момичетата от БМЧК, които искрено споделиха с малчуганите тяхната радост от удоволствието да се потопят в басейна и наплискат с вода под летните лъчи на юлското слънце.

„Радвам се, че сте тук при децата и се надявам да сте чести посетители в Дневния център, за да може да споделяте с тях емоции и да ги дарявате с обич и топлина“ – бяха думите на Лилия Петришка при откриването на веселия плажен кът.