Начало Култура Детската формация на ПФТС “Тангра” – Попинци се завърна с плакет и диплом...

Детската формация на ПФТС “Тангра” – Попинци се завърна с плакет и диплом от Международен фестивал в Румъния

СПОДЕЛИ

tangra

Щастливо приключи фестивалното участие на танцьорите от представителен фолклорен танцов състав „Тангра“ в Румъния.

От 7-и до 12-и август 2015г., сборна група на танцьори от ПФТС „Тангра“ към НЧ „Искра-1872“ – Попинци и ФА „Огнените“ към НЧ „Елин Пелин“ – Бусманци, представиха България на 23-тото издание на Международния детски фолклорен фестивал „Златна рибка“ – гр. Тулча, Румъния.
Нашите танцьори бяха красива част от пищното дефиле на състави от Сърбия, Корея, Алжир, Австрия, Босна и Херцеговина, Македония, Молдова, Русия, Словакия, Тайван и Румъния. След дефилето последваха три фестивални дни, в които децата имаха възможност да представят българските народни танци в две вечерни програми и в заключителния гала-концерт, да се докоснат до различни културни изяви на танцьорите от останалите състави и да разгледат, заедно с румънските си приятели, природните и културни забележителности на гр. Тулча.
Незабравими за нашите танцьори ще останат гостоприемството и срещите им с домакините – децата от ансамбъл „Baladele Deltei“ и техните семейства.
Благодарност за добрата организация и топлото посрещане в Румъния дължим на директора на фестивала г-н Щефан Коман, както и на кмета на гр.Тулча.
Благодарим и на ръководителите на двата състава – Мария Терзийска, Петя Григорова, Орлин Иванов, Пенка Пиперкова и Маньо Оряшков за грижите по успешното и пълно с незабравими емоции детско турне.
Благодарим на Община Панагюрище, с чиято финансова помощ се реализира международното участие и културния обмен на състава ни в Румъния, както и на родителите на танцьорите от ПФТС „Тангра“ за доверието и финансирането на поредната успешна инициатива.

Текст  и снимки: Донка Шопова

tangra1 tangra2 tangra3