Начало Общество „Детско полицейско управление“ стартира в област Пазарджик

„Детско полицейско управление“ стартира в област Пазарджик

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

И на територията на Паздарджишка област стартира реализирането на проекта „Детско полицейско управление“. В тази връзка днес се проведе първото работно съвещание, организирано от служители на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик.

На него присъстваха заместник-областният управител Гинче Караминова, главен инспектор Георги Крумов, инспекторите Зорница Шуманова и Ваня Славчева от отдел „Охранителна полиция“ при ГДНП, представители на РДПБЗН, РИО, РЗИ, БЧК, Българската православна църква, общини и учебни заведения, психолози.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пред присъстващите бе разяснено, че целевата група на програмата обхваща децата от начален и прогимназиален етап на обучение. Основната цел на инициативата е под формата на игри и забавления у подрастващите да бъдат формирани знания и умения за опазване на своя и на своите приятели живот, поведение при трудна ситуация в къщи, на улицата, в училище или в планината, знания за правата и задължениета, които имат като пълноправни членове на обществото. Презентирани бяха и добри практкики получили голяма обществена подкрепа и осъществени от служителите на ОДМВР-Монтана.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Всички присъстващи се обединиха около ползата от реализирането на програмата „Детско полицейско управление“ и важното и значение за децата.

Предстоят още редица дейности и подготовка преди официалното стартиране на проекта предвидено за средата на месец май.