Начало Бизнес Девет ученици от специалност „Минна електромеханика“ приключиха своето обучение в реална работна...

Девет ученици от специалност „Минна електромеханика“ приключиха своето обучение в реална работна среда

СПОДЕЛИ
Девет ученици от специалност „Минна електромеханика“ приключиха своето обучение в реална работна среда в „Асарел-Медет“ АД.
Това е четвъртият випуск ученици, които успешно преминаха през школата на „Асарел“ и приключението, наречено „Дуално обучение“. По време на последния си учебен ден в „Асарел“ за зрелостниците имаше тематична торта и снимка за спомен от първия им ден в дружеството.
На празника присъстваха директорът на Професионалната гимназия инж. Лушка Апостолова и преподавателят инж. Демичка Мехтерова, заедно с наставници на младежите, които в продължение на две години им предаваха своите знания и опит като електротехници. Успешно дипломиране и много успехи им пожелаха Нели Мърхова, ръководител отдел „Персонал“ и Стоян Боев, експерт „Обучения“.
Вече 24 от успешно завършилите ученици от дуалното обучение са част от екипа на компанията, като работят рамо до рамо с доскорошните си наставници. Отзивите от техните ръководители са много позитивни, което означава, че дуалното обучение изпълнява целта си и изгражда добре подготвени и мотивирани млади специалисти.