Начало Общество Деветокласници от професионалната гимназия се включиха в конкурса „Народните будители и аз“

Деветокласници от професионалната гимназия се включиха в конкурса „Народните будители и аз“

17
2
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

marin-drinov_html_458326f5Деветокласници от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм се включиха в районния етап на конкурса „Народните будители и аз“. Организатори са община Пазарджик и Ротари Клуб. Конкурсът е под патронажа на Вицепрезидента Маргарита Попова.
Според регламента на конкурса участниците трябва да изберат един народен будител. Извършват издирвателска и събирателска дейност, с цел събиране на информация за живота и делото на избрания велик българин и неговия принос за развитие и утвърждаване на българщината и българския дух.
Мадежите от професионалната гимназия са избрали да представят проф. Марин Дринов. За целта те са направили информационни табла и рисунки. Стойно Данков от 9б клас е изработил макет на къщата на великия панагюрец.
Класирането ще бъде обявено на 3 март (Националния празник на България). За най-добре представилите се организаторите са предвидили награди. Голямата награда за първо място е двудневна екскурзия, а за класиралите се на второ, трето и четвърто място – еднодневна.