Начало Общество Директорът на поибренското училище с презентация по темата за взаимодействието между училището...

Директорът на поибренското училище с презентация по темата за взаимодействието между училището и родителите

СПОДЕЛИ
На 26 април 2022 год., в ОУ „Любен Каравелов“, гр. Пазарджик, се проведе кръгла маса на тема „Взаимодействие между училището и родителите – фактор за ефективно образование, обучение и възпитание на учениците“ за популяризиране на дейностите по НП „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. В срещата се включи директорката на ОУ „Свещеник Недельо Иванов“ в село Поибрене Дидка Пенева, която представи презентация по темата.
Събитието бе открито от Дора Дулчева-Величкова, началник на РУО-Пазарджик.
Директори и учители представиха добри практики, доказващи ползотворно партньорство и ефективна комуникация с родителите. Участниците се обединиха около общата идея, че формирането на децата като личности е ангажимент както на родителите, така и на учителите.
Затова доброто сътрудничество между родителите и училищните екипи допринася за по-добрата адаптация и социализация на децата в учебната среда, повишава тяхната мотивация и превръща училището в подкрепяща, безопасна и желана среда за преживявания и учене на учениците. Привличането на родителите като активни участници в училищния живот изгражда по-стабилна връзка между родител-учител-училище в посока на доверие, уважение и толерантност между трите страни.
Участниците изразиха своята удовлетвореност от споделените добри практики и нови подходи за работа с родителите. Споделиха, че ще продължат да работят за системно взаимодействие с родителите за пълноценното развитие на ученика в условията на сътрудничество и диалог и за ефективно включване на семейството като партньор в образователно-възпитателния процес.
Информация и снимка: ОУ „Свещеник Недельо Иванов“