Начало Общество Днес бе направена първата копка по В и К проекта

Днес бе направена първата копка по В и К проекта

СПОДЕЛИ

Днес бе направена първата копка, с която официално бе даден старт на проекта “Изпълнение на Интегриран инвестиционен проект във ВиК сектор за град Панагюрище, община Панагюрище”, който е на обща стойност 57 077 341, 54 лева. Официалната церемония започна  с тържествен водосвет, отслужен от Архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия протоиерей Атанас Манолов. В словото си кметът на общината Никола Белишки припомни  историята на проекта с дългия и труден път, извървян в продължение на четири години, за да се стигне до подписването на Договора за изпълнението му на 14 септември 2012 година. Успех на проекта пожелаха представителят на управляващия орган на оперативна програма „Околна среда” Спиридон Александров и  представителят на фирмата изпълнител – ДЗЗД „Аква Груп 99” Светлин Стойчев.

Сред гостите на събитието бяха народните представители  Дончо Баксанов и Христо Калоянов, директорът на РИОСВ – Пазарджик Велина Витекова, общински съветници, представители на фирмата изпълнител  и жители на града.

Организационно объркване стана причина на обявената предварително пресконференция след церемонията  да не присъстват всички медии. По програма брифингът трябваше да започне в 13.30 часа, но в последния момент бе изтеглен с половин час по-рано.