Начало Спорт Днес бе подписан договор между ФК „Барикади“ (Стрелча) и официалните представителите на...

Днес бе подписан договор между ФК „Барикади“ (Стрелча) и официалните представителите на Macron за България

СПОДЕЛИ

ФК „Барикади“ се нареди до шампиона „Лудогорец“ като едва вторият български клуб със спонсорски договор със световния спортен производител Macron

16938548_1809880889272846_9079206714823914222_n

Днес бе подписан договор между ФК „Барикади“ (Стрелча) и официалните представителите на Macron за България, съобщиха в страницата на градоначалника Стойно Чачов.

По този начин, общинският клуб се присъедини към голямото семейство на италианския концерн, в което освен българския шампион „Лудогорец“ личат имената на редица европейски реномирани клубове като „Лацио“, „Болоня“, „Кристъл Палас“, „Стоук Сити“, „Ница“, „Спортинг“ Лисабон и други. Същият екип за последно бе носен и от Димитър Бербатов в гръцкия ПАОК.

Договорът е част от дългосрочната програма за развитието на спорта в града, която общинската администрация предприе и следва вече повече от година. На пресконференцията, на която бяха представени екипите стана ясно, че клубът е намерил подкрепа от местните предприемачи в лицето на „Алгае Фарм“, които изцяло поемат разходите по отборната екипировка. Кметът, г-н Стойно Чачов със задоволство сподели, че това е правилният път, по който се развиват спортните клубове в Европа и света. „Когато сме създали добри условия за бизнес, създаваме предпоставки за бизнесмените да подпомагат социалните, културни и спортни дейности в града. Тази чудесна екипировка не коства на общината нито лев, но това стана възможно единствено благодарение на добрата воля и сътрудничеството между общинската управа, гражданската инициатива и местния бизнес.“

Оказа се, че по условията на договора това далеч не е всичко. „Клубът получава и топки и аксесоари. С този договор започваме и подмяна на материалната база с мрежите на вратите на градския стадион. Имаме ли необходимите условия, следващата съвсем логична цел, е да съживим детско-юношеската школа на клуба“, допълни г-н Чачов.

В момента ФК „Барикади“ заема 4-то място в „Б“ Окръжна футболна група и ще излезе с новите екипи още в първия си двубой от пролетния полусезон като домакин на ФК „Шипка“ (Драгор).