Начало Общество Днес е международния ден за безопасен интернет

Днес е международния ден за безопасен интернет

45
0
СПОДЕЛИ

safer-internet-day

Днес за 13-та поредна година светът отбелязва международния Ден за безопасен интернет. Идеята, всяка година, на втория вторник на втория месец, да се привлича отново вниманието към по-безопасното и отговорно ползване на интернет и мобилни устройства от децата и младите хора, е на Европейската комисия и стартира през 2004 г.

През 2015 година Денят за безопасен интернет беше отбелязан от 110 държави от всички континенти. В държавите членки на Европейския съюз, съпътстващите събития и кампании, се организират и координират от националните центрове за безопасен интернет – членове наевропейската мрежа от центрове Insafe.

Темата за Деня за безопасен интернет през 2016 г. е „Дай своя принос за по-добър интернет“ (Play your part for a better internet).

Училищата, организациите и други институции, които имат желание да организират своя дейност в Деня за безопасен интернет, са поканени да се регистрират на специалния сайт на Деня. Регистрациите от всяка държава ще бъдат предадени на съответния Център за безопасен интернет, който ще оказва съдействие, според възможностите си, за организиране и провеждане на съответната дейност.