Начало Спорт Днес е официалното награждаване на победителите в турнира по тенис на маса...

Днес е официалното награждаване на победителите в турнира по тенис на маса в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Предстоят финалите при мъже и жени сингъл и двойки

Оспорвани мачове и зрелищна игра поднесе на публиката предпоследният ден от международния турнир по тенис на маса Seamaster 2017 Asarel Bulgaria Open в Панагюрище. Двубоите в събота излъчиха участниците в полуфиналите и финалите на турнира при мъже и жени сингъл.

По пътя към полуфиналите Димитрий Овчаров, четвърти в света и първи в схемата на турнира, надделя за рекордно кратко време над японеца Мизуки Оикауа още след първия гейм. Оикауа, който по-рано тази седмица извоюва първото място при мъжете до 21 години, се оттегли от двубоя след контузия на дясната ръка, което лесно разкри пътя на Димитрий Овчаров към полуфинала при мъжете. Германецът от украински произход и любимец на публиката в Панагюрище играе полуфинал срещу Куадри Аруна (Нигерия) по-късно тази вечер.

Вторият полуфинал при мъжете, игран отново късно вечерта в събота, изправя един срещу друг сънародниците Кента Мацудайра и Кента Тацое. Изцяло японско участие наблюдавахме и на полуфиналите при жените, до които стигнаха и двете фаворитки, поставени на първо и второ място в схемата – Касуми Ишикава и Мима Ито. Ишикава осигури участието си на финал след като  надделя над сънародничката си Миу Като с 4-2 гейма. По-късно днес двубоят между Мима Ито и Хонока Хашимото ще излъчи и втората финалистка при жените.

При двойките място на финалите извоюваха съответно Джин Уеда/Махаро Йошимура (Япония) и Соумйаджид Гош/Сатияп Гнанасекаран (Индия)  при мъжете. За титлата на двойки при жените утре ще спорят Касуми Ишикава/Мима Ито и Матилда Екхолм (Швеция)/Джорджина Пота(Унгария).

В неделя, последният ден от откритото първенство на България по тенис на маса в Панагюрище, предстоят финалите при мъже и жени сингъл и двойки, както и официалното награждаване на победителите в турнира.

Финалистите в сингъл категориите ще играят както за място на почетната стълбичка, така и за дял от наградния фонд и точки за класиране в световната ранглиста. Победителите при мъже и жени сингъл ще получат чек за $16 000 от наградния фонд и по 250 точки за класиране в ранглистата, а подгласниците им – $ 7,800 и по 125 точки. Последният състезателен ден започва точно 13:00 ч. с финалите на двойки. Дългоочакваните финали за жени и мъже сингъл започват съответно в 15:00 и 15:45 ч. и ще бъдат предавани пряко по БНТ HD.

Всички закупили билети за турнира ще участват в жребия за голямата награда, осигурена от спонсора „Асарел-Медет“ и Виваком – смартфон Samsung Galaxy А5, заедно с уникален сувенир от турнира – тенска с автографите на топ-състезателите. На публиката ще бъдат раздадени още тениски, чаши, комплекти хилки за тенис на маса, както и  2 смартфона Samsung Galaxy. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени след края на церемонията по награждаването на победителите в турнира. Талони за участие в томболата се получават срещу закупени билети на касата на зала „Арена Асарел“ в Панагюрище.