Начало Общество Днес отбелязваме Международния ден на Земята

Днес отбелязваме Международния ден на Земята

СПОДЕЛИ

Днес на 22.04., се отбелязва Международния ден на Земята, който се чества от 1990 г. Целта му е да обедини хората на планетата в защита на околната среда.

Инициативата тръгва от САЩ и Канада още в 1970 г. Като резултат от протеста на повече от 20 милиона американци още в първия Ден на Земята се оформя мощно движение в защита на околната среда и са приети законите за чист въздух и чиста вода на САЩ. 

На 22 април 1992 г. президентът на Република България Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г.
Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване живота на планетата.

Днес в знак на благодарност и любов към майката Земя, бихте могли да посадете цвете, храст, дърво или друго растение, за да съхраните енергиите на растеж и възход, характерни за пролетта.

Ако желаете, в основата на дупката, в която ще садите, положете лист хартия, на който сте изброили ваши желания (свързани с материален просперитет) или дарби, които искате да развиете и разширите. През следващите седмици посещавайте редовно растението си и се грижете за него.
Растежът и развитието му ще спомогнат за осъществяване на желанията и дарбите ви! Така свързвайки се с енергиите на Земята вие ще бъде в хармония със себе си и в синхрон с Живота във всичките му аспекти!