Начало Култура Днес Попинци е домакин на „Пъстър, цветен Гергьовден“

Днес Попинци е домакин на „Пъстър, цветен Гергьовден“

СПОДЕЛИ

За четвърта поредна година Попинци ще бъде домакин на Националния фолклорен фестивал „Пъстър, цветен Гергьовден“. Тази година фестивалът е посветен на 143 години от избухването на Априлското въстание.
В рамките на събитието, на 3 май, ще се проведе фолклорен концерт на Представителен танцов състав „Чудесия“, към Младежки дом – гр. Пазарджик с художествен ръководител Таня Димитрова. Над 60 талантливи деца и младежи от „Чудесия“ ще представят красотата и богатството на българските народни танци и ще ни заредят с емоция и празничност за следващия фестивален ден.
На 4 май продължаваме с пъстър хоровод на таньорите от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“ към сдружение „На орището“, с художествен ръководител Мария Шангова и ще предоставим възможност за изява на гостуващите колективи в конкурсната програма на фестивала.
Не пропускайте да се насладите на този празник на българския дух, на самобитния талант, на дарбата да обичаме и пазим родните културни традиции и на любовта към творчеството.