Начало Спорт Днес в Панагюрище стартира Рали Средна гора

Днес в Панагюрище стартира Рали Средна гора

СПОДЕЛИ

Церемониалният старт на Рали “Средна гора” е днес – 9 август 2013 година, от 20:30 часа на площад “20-ти април” в град Панагюрище.

Рали “Средна гора” се осъществява с любезното домакинство и финансова подкрепа на Община Панагюрище и генералното спонсорство на “Асарел-Медет” АД. Организатор на ралито е Интерспийд Нова Генерация.

Час и половина преди официалното откриване на рали “Средна гора” (от 19:00 до 19:30 часа), състезателните автомобили ще влязат в обособения закрит парк пред сградата на Общината. Автомобили на Шкода ще бъдат на разположение на желаещите да направят тест драйв. Ретро автомобили ще направят почетна обиколка на площада.

Служители на Районно управление “Полиция” – Панагюрище от 19:00 часа ще започнат обособяването на зоните за сигурност и загражденията. Ще бъде променена организацията на движение по улиците, по които преминава трасето на нощния етап от ралито. Движението  ще бъде спряно в 20:30 часа по следния маршрут:

 

От закрит парк при бензиностанция Лукойл, по бул. “Пятигорск”, до кръстовището с улиците “30-ти декември” и “Стоян Трендафилов” (при “камъка”, където е СТАРТА на нощния етап). От старта  по бул. “Пятигорск”, до пл. “Цар Освободител”, където автомобилите ще правят ляв завой и ще продължават по ул. “Захари Стоянов” (при “Оптикс” АД) – ляв завой, по ул. “Ген. Момеков” – ляв завой, по ул. “Георги Бозаджиев”, до кръстовището с ул. “Хаджи Димитър” (сфетофара), от там – десен и веднага след това ляв завой – по ул. “Делчо Спасов”, до сградата на ДКЦ 1 – Панагюрище, ляв завой през моста на р. Луда Яна и отново ляв завой, по ул. “Цар Освободител”, до триъгълника при “Микро Вю ендоскопи оптик” АД, там се прави ляв завой по ул. “Георги Бозаджиев”. ФИНАЛЪТ  на скоростната отсечка е на разстояние от 20 метра преди сградата на Районно управление “Полиция” – Панагюрище.

 

Дължината на скоростната отсечка е 2120 метра. За старт на Секция 1 – ЧКо – гр. Панагюрище център, се счита 21:30 часа. СТАРТЪТ на скоростната отсечка е в 22:03 часа. ФИНАЛЪТ е в 22:18 часа. Движението по улиците на трасето ще бъде спряно от 20:30 до 22:45 часа.

От 13:00 часа, в рамките на около един час, ще бъде затворен пътя от град Панагюрище в посока село Панагюрски колонии, където автомобилите са на шейкдаун.