Начало Спорт Днес в Панагюрище се проведе първият любителски волейболен турнир

Днес в Панагюрище се проведе първият любителски волейболен турнир

83
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

vol

Днес, 16 април, малко след 10:30 часа в тренировъчната зала на „Арена Асарел“ стартира първият любителски волейболен турнир , организиран от Интеракт клуб – Панагюрище и ВК „Пан-Волей“.

Турнирът бе открит от Йоана Ботева. Тя заяви, че с тази проява Интеракт клуб – Панагюрище се надява да създаде традиция в спортния живот на града ни и подобен турнир да бъде организиран всяка година. По този начин те се надяват да вкарат повече деца в залите, откъсвайки ги от компютри, телефони, таблети и т.н.

По време на турнирът в залата бяха поставени две кутии за събиране на дарения. Със събраните средства Интеракт клуб – Панагюрище планира да постави метални тенис маси на няколко места в града, чиято цел отново е да привлекат децата да спортуват.

За участие в турнира се записаха около 20 човека. Бяха сформирани 7 отбора, съставени от записалите се и юношите от панагюрския волейболен клуб. Срещите ще се играят по системата „всеки срещу всеки“.

След няколко оспорвани мача тимът с капитан Станимир Димитров зае първото място. На втора позиция се класира отборът на Павел Варадинов, а трети стана тимът на Панталей Ангелов.

В ранния следобед в „Арена Асарел“ пристигна специалния гост на проявата – волейболната легенда Любо Ганев. Участниците в турнира имаха възможността да проведат дискусия с него, в която той им разказа интересни подробности относно спортната си кариера.