Начало Общество Днес в Панагюрище ще бъдат събирани помощи за малкия Мустафа, който страда...

Днес в Панагюрище ще бъдат събирани помощи за малкия Мустафа, който страда от остра левкемия

62
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

mustafa

9-годишният Мустафа страда от остра лимфобластна левкемия. Момченцето е било прието за лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ гр. Пловдив преди повече от месец след рецидив. За първи път е диагностициран миналата година, когато е постъпил на лечение с химиотерапия. Тогава родителите своеволно са прекъснали лечението и са извели детето от болницата. По-късно чрез социални грижи то е било е върнато обратно, но родителите отново са се намесили и са го извели от болницата. В докуменитте му за приемане е отбелязано „полугорски начин на живот“.

Сега Мустафа е в много тежко състояние, но лекарите от Детска клиника при УМБАЛ „Свети Георги“ продължаватда да полагат усилия и да го лекуват. На детето е осигурен и психолог. Първоначално с него са били майка му и баба му, но от месец те не са се появявали.

В момента тече кампания „Да помогнем на Мустафа“.

Към момента Мустафа се нуждае от:
– спално бельо
– възглавница
– памперси (№ 6+)
– протектор за матрака или санитарни пелени
– хавлии за лице и тяло
– хигиенни принадлежности
– мокри и носни кърпички

Всеки, който има желание да помогне може да изпрати вещите на адрес Пловдив бул. „Васил Априлов“ 15 А Детска клиника, Онкохематологично отделение. Тези които имат желание и възможност може лично да му предадат подаръците, той ще се почувства специален и ще бъде много щастлив.

В Панагюрище днес също ще бъдат събирани помощи за Мустафа. Инициативата е подета от Дима Попова. Вещите можете да носите в офиса й, който се намира на ул. Георги Бенковски 24 , срещу сградата на бившата Стопанска Банка до края на деня. В сряда 21.09 колетите ще бъдат занесени лично на момченцето.