Начало Спорт Днес в Панагюрище стартира държавният финал по хандбал за 16 годишни девойки...

Днес в Панагюрище стартира държавният финал по хандбал за 16 годишни девойки (ВИДЕО)

63
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Днес в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище стартира държавен финал по хандбал за 16 годишни девойки, организиран от Българска федерация хандбал, Община Панагюрище, Асоциация на спортните клубове и Хандбален клуб Панагюрище.

Срещите започнаха в 10:00 часа. Тимът на ХК“Бъки“ – Габрово си извоюва две категорични победи срещу отборите на ХК„Панагюрище“ и СКХ „Васил Левски“, съответно с 25:15 и 23:8. Отлично се представиха и състезателките на ХК“Хасково“, които записаха две победи. Една срещу ХК“Ники Спорт“ с 28:20 и една срещу ХК“Мартен-67″ с 37:19. ХК“Етър 64″ също регистрира две победи – над ХК“Мартен-67″ с 30:19 и над ХК“Ники Спорт“ с 23:18.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Малко преди 18:00 часа започна и официалното откриване на държавния финал. То започна с приветствие от треньора на ХК „Панагюрище“ – Любка Карагьозова. Последва издигане на националния трибагреник под звуците на  химна на Република България. Поздрав към състезателките отправи и председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов.

Състезателките на панагюрския таекуон-до клуб „Один“ направиха демонстрации, с които впечатлиха всички присъстващи.

Mалките танцьори от клуб по спортни танци „Импулс“ обраха аплодисментите им.

Спортният ден приключи със срещата между ХК“Панагюрище“ и СКХ „Васил Левски“.

Утре  държавният финал продължава с четвъртфинали, полуфинали и финал, а официалното закриване на турнира и церемонията по награждаването ще бъде в 15:30 часа.