Начало Общество Добрите дела: Група младежи чистят околностите на Панагюрище

Добрите дела: Група младежи чистят околностите на Панагюрище

СПОДЕЛИ

„Писна ни да гледаме боклук навсякъде“ – така 20-годишната Мария Цуцекова лаконично обяснява защо тя и група приятели са решили да посветят часове от личното си време, за да почистват околностите на родното Панагюрище.

След няколко проведени акции, резултатът е събрани десетки чували с отпадъци от няколко места сред които около чешмата „Мечата глава“ и районът на гарата.

„Нашата цел е да направим родното ни място една идея по-чисто.. Ние сме скромна група приятели и се трудим през свободното си време.. Правим го за наше удоволствие и много бихме искали да мотивираме повече млади хора да се включат, а не само да замърсяват…“ – разказва Мария и допълва:

„Дразни ни едно- ние чистим обаче хората късат чували, пак мърсят.. Труда ни отива на вятъра.. Но пък не се отказваме!“ – споделя студентката в МГУ и като пример посочва малкият паметник, който се намира близо до мемориалния комплекс „Априлци“, където групата младежи чистили, но скоро след това заварили мястото отново замърсено. „Ще го изчистим отново.“ – казва Мария