Начало Общество Доброволците на БЧК и БМЧК-Панагюрище организираха няколко събития по Проект”Великден”-2021 година.

Доброволците на БЧК и БМЧК-Панагюрище организираха няколко събития по Проект”Великден”-2021 година.

СПОДЕЛИ

Основната цел на БЧК е да помага на хората в нужда и да направи по-добър и поносим живота на страдащите и тези, които имат нужда от внимание и помощ

Дарители в кампанията „Великденски козунак” тази година станаха три дами- две общински съветнички от местния парламент и съпругата на известен бизнесмен от града. Със средствата от червенокръстката организация са закупили 157 козунака, които са раздадени на възрастни, лежащо болни и социално слаби хора. 52 козунака са дарени и на училището в с. Поибрене и училищното ръководство зарадва с тях семействата на учениците си за празника.

Великденски базар е другото важно събитие от календара на БЧК. Възрастните доброволци изработиха прекрасни пролетни и великденски артикули , които младежите от БМЧК предложиха на базар на 17-ти, 24-ти, 30-ти април- Разпети петък. От благотворителната разпродажба бяха събрани  1739,40 лв. Това са средства, които организацията ще използва за работа с деца в неравностойно положение и подпомагане на социално слаби семейства.

Великденски базар проведоха и учениците от Училище „20-ти Април” в Панагюрище. Те събраха сумата от 304,12 лв., която по решение на ПС предоставиха в организацията на БЧК за подпомагане на деца и хора в нужда.

„Изказваме искрена благодарност на дарителите и им  желаем здраве, светлина и топлина в семействата им! Благодарим им за човещината и голямата любов, която носят в сърцата !“ – сподели г-жа Павлинка Дундарова, председател на общинската организация на БЧК-Панагюрище.

Тя разказа накратко и за следващият проект – „Книжка купи- левче дари”, който е продължение на една идея от преди две години.

„Предлагаме книги, дарени на БЧК и със събраните средства вършим добри дела. Тази година събраните средства ще дарим за възстановяване на църквата в с. Поибрене. Така, че ако искате да дарите средства за едно добро дело, видите нашите младежи червенокръстци на сергия с книги и си харесате заглавие- то подарете левче, спасете книга и дайте лептата си за едно добро дело.“ – разказа Павлинка Дундарова.