Начало Общество Доброволците при детското полицейско управление в Панагюрище спечелиха четвъртото областно състезание!

Доброволците при детското полицейско управление в Панагюрище спечелиха четвъртото областно състезание!

СПОДЕЛИ

В Пазарджик се проведе четвъртото областно състезание „Детско полицейско управление” – 2023/2024.

Оспорваната надпревара се състоя в спортна зала „Иван Симеонов” в областния град.  

В него се включиха общо 122 ученици от структурите на детските полицейски управления в региона. В състезанието децата демонстрираха придобитите знания и умения течение на изминалата учебна година в четири основни направления:

– оказване на долекарска помощ

– теоретична подготовка

– детска полицейска лична защита

– безопасност на движението по пътищата.

  Татяна Пишмишова и Габриела Машева от отбора на Панагюрище станаха първи на полицейска самозащита, спечелвайки най-много точки и дръпнаха класа си напред. Чудесно се представиха и Лука Годжевърков и Мариан Райчев. Панагюрските момчетата и момичета победиха всичките си противници. Така в оспорвана и емоционална надпревара първото място беше спечелено от доброволците при детското полицейско управление в Панагюрище, следвани от ДПУ в Пазарджик и Пещера. Успехът на нашите деца е закономерно последствие от работата с тях на Павлин Караколев и Велко Маслев от РПУ-Панагюрище, както и класната им Павлинка Обретенова.

Накрая всички участници получиха грамоти и много подаръци, връчени им от гостите на събитието- заместник-областният управител г-н Стефан Димитров, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Станимир Калоферов, комисар Мария Ботева, главен инспектор Петър Петров и инспектор Ваня Славчева от Главна дирекция „Национална полиция”. Присъстваха още ръководни служители от ОДМВР-Пазарджик, ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР,  представители на РУО, БЧК, РЗИ, Българската православна църква.

Учениците взеха активно участие във всички заложени модули на обучение, както и в инициативата „деца обучават деца”, при която доброволците предаваха своите знания на деца от детските градини в своите градове. Специална благодарност бе изразена към ръководството на НУ ”Никола Фурнаджиев” в Пазарджик за организиране на Великденски благотворителен базар. Част от събраните средства бяха дарени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР.