Начало Интервюта Доктор Мария Мулешкова – Джаман: Да станеш баба е нещо неописуемо с...

Доктор Мария Мулешкова – Джаман: Да станеш баба е нещо неописуемо с думи!

316
0
СПОДЕЛИ
Мадлена ГЕОРГИЕВА
На днешния Бабинден разговаряме с доктор Мария Мулешкова – Джаман. Говорим си на „ти“ защото се познаваме отдавна – отпреди близо 19 години, когато именно д-р Мулешкова бе педиатър на моя собствен син и не веднъж е успявала да вдъхне кураж на неопитната му майка и може би тук е мястото да й кажа – благодаря от сърце! 
Позитивна, енергична и с младежки дух, отскоро тя се радва на първото си внуче –  Мартин. Малкият мъж е първа рожба на сина й Янко и снахата Ели.  Доктор Джаман има и една прекрасна дъщеря – Еви.
Въпреки, че в момента живее и работи извън България, в норвежкия град Ставангер, и независимо от натоварения си график, доктор Мария Мулешкова – Джаман се съгласи да отговори на въпросите на ПИА. 
muleshkovaЗдравей, Мария! Съвсем наскоро стана баба, искам да те попитам – какво е усещането и вярно ли е, че внуците се обичат повече от собствените деца?
Добър ден на всички щастливи баби като мен! Да станеш баба е нещо неописуемо с думи! Усещаш как цялата енергия и обич се пренасочва към малкото същество, а всички други могат, меко казано, да почакат… Прекрасно е!
 Определено мога да кажа , че май наистина внуците се обичат повече. Те са и не са съвсем твои, затова отговорността и грижата от страна на бабите е по- голяма и,разбира се, ставаме по- отговорни и ангажирани! Почвам да усещам как мисля за много неща преди да ги свърша с мисълта , че съм баба ! Можеш да се откажеш от много неща, които преди си обичал. Аз например обичам рока и  рокаджииските купони, но последният, на който можех да отида, го пропуснах,  за да остана с внучето си.
– Ще отбележите ли Бабинден и ако да – как?

За съжаление ще пропусна бабин ден, защото не съм в БГ и определено съжалявам, но съм сигурна , че усеща моята загриженост и безкрайна обич!
–  Пожелай нещо на всички, за които днешният ден е празничен…
На целия „голям отбор „от баби и внуци пожелавам здраве, много обич ,положителни емоции и незабравими моменти с внуците и със семействата! Баби, събирайте и сплотявайте семействата си около себе си и раздавайте на 100% опита и обичта си! Хубав ден и празник!