Начало Общество Домашният социален патронаж в Стрелча обслужва 118 души от общината

Домашният социален патронаж в Стрелча обслужва 118 души от общината

СПОДЕЛИ
restorant

Записването за ползване услугите на Домашния социален патронаж става по желание на лицата, които отговарят на определени условия. Исискванията са регламентирани от Наредба 4 от 1999-та година на Министерството на труда и социалната политика./лица над 60-годишна възраст, инвалиди с над 50% намалена работоспособност, деца инвалиди/.

В Стрелча от улугите на специализираното зено се възползват 80 души, в с. Дюлево- 13, в с. Смилец- 10, в Блатница- 6 и в Свобода- 9.

От тях 38 са мъже и 80 жени. В ДСП – гр. Стрелча  услугата се предоставя на лица от 50 до 98- годишна възраст. Най- голям е броят на лицата от 70 до 80 г.- 66/.

Таксата за  услугите ДСП е 45 лв. за ползвателите, определена с решение на ОбС- Стрелча. Сумата над 45 лева /формира се в зависимост от цените на хранителните продукти/ се покрива от община Стрелча.

Със съдействието на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев БЧК предостави на ДСП хранителни продукти на стойност 13 152. 83 лв. /фасул, захар, ориз, леща, макарони, брашно, картофено пюре, нишесте, конфитюр и др./ .