Начало Общество Домашният социален патронаж в Стрелча обслужва 118 души от общината

Домашният социален патронаж в Стрелча обслужва 118 души от общината

СПОДЕЛИ

Записването за ползване услугите на Домашния социален патронаж става по желание на лицата, които отговарят на определени условия. Исискванията са регламентирани от Наредба 4 от 1999-та година на Министерството на труда и социалната политика./лица над 60-годишна възраст, инвалиди с над 50% намалена работоспособност, деца инвалиди/.

В Стрелча от улугите на специализираното зено се възползват 80 души, в с. Дюлево- 13, в с. Смилец- 10, в Блатница- 6 и в Свобода- 9.

От тях 38 са мъже и 80 жени. В ДСП – гр. Стрелча  услугата се предоставя на лица от 50 до 98- годишна възраст. Най- голям е броят на лицата от 70 до 80 г.- 66/.

Таксата за  услугите ДСП е 45 лв. за ползвателите, определена с решение на ОбС- Стрелча. Сумата над 45 лева /формира се в зависимост от цените на хранителните продукти/ се покрива от община Стрелча.

Със съдействието на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев БЧК предостави на ДСП хранителни продукти на стойност 13 152. 83 лв. /фасул, захар, ориз, леща, макарони, брашно, картофено пюре, нишесте, конфитюр и др./ .