Начало Препоръчани Достойно представяне на СК „Один“ на международния турнир по Таекуон-до ITF

Достойно представяне на СК „Один“ на международния турнир по Таекуон-до ITF

СПОДЕЛИ
В пловдивската зала „ Колодрума“ завърши поредното издание на международния турнир по Таекуон-до ITF, което събра 573 състезатели от 14 държави. В различните възрастови групи и категории от деца до ветерани, панагюрските таекуондисти се представиха достойно.
Момент от награждаването
Илчо Машев се класира на второ място на тул(мъже) до 2ри дан.
Николай Шишков също стана втори на тул при юношите 16-17 години, 6-5 гуп.
Добрин Шекеров се класира на трето място на тул при мъжете 6-5 гуп.
Силвана Байкова е на трето място на тул при девойките, 16- 17-години, 2-1 гуп.
Успоредно със събитията в залата в Пловдив се проведе и заседание на Борда на Европейската централа ITF, на която присъстваха президентът Майкъл Пруийт и шефа на съдийската комисия Гари Милър. Делегатите разискваха промените в правилника и направиха анализ на спортно – състезателната 2022 година. От българска страна участие взеха шефът на родната федерация Марио Богданов, вицепрезидентът Костадин Димитров и генералния секретар Вергилий Ситнилски. Веднага след края на турнира в „ Колодрума“ Майкъл Пруийт постави отлична оценка за организацията на тазгодишното издание на Bulgaria Open и сърдечно благодари на българския екип направил шампионата.
„ Винаги в България правите много силно впечатление с работата си и никога не сме имали каквито и да е било проблеми. Доказателство за това е силното присъствие от чужбина на треньори и състезатели. Българската федерация по Таекуон-до е пример за професионализъм с действията си и за пореден път се убеждавам лично в това. За мен е удоволствие да присъствам на такъв турнир и се радвам на младото поколение, което показа голямо бъдеще в нашия спорт“, сподели минути след награждаването Майкъл Пруийт.
В генералното класиране по клубове от турнира с най-много медали завършиха таекуондистите на „ Тайгър тийм“ – Перник. Те завоюваха 11 златни, 5 сребърни и 10 бронзови отличия. Втори станаха „ Фолкън“ – Благоевград с 20 титли ( 9 зл, 6 ср, 5 бр.), а трети Полихинис ( Гърция – 7 златни, 5 сребърни и 6 бронзови) .
„ Получи се много силен и оспорван турнир. Благодаря на всички, които дойдоха и взеха участие. Щастлив съм от думите на Гранд Мастер Майкъл Пруийт за организацията на първенството и съм радостен, че имаме такива професионалисти, които от няколко седмици работиха неуморно, за да се получат нещата по най-добрия начин. Огромен обем от работа . Пристигане и настаняване на всички, извозване на отборите от хотелите до залата, съдии, делегати , официални лица, медицински екипи. Много сериозна организация на всички нива и искрено се радвам за отличната оценка. Благодаря и на публиката в залата през двата дни. В Пловдив сме доказали, че можем да правим таекуондо събития от висок ранг . Живот и здраве , през 2023 година ще сме домакини отново на Bulgaria Open”, заяви Костадин Димитров – вицепрезидент на БФ Таекуон-до ITF.
Следващото събитие от календара на родната федерация ще бъде международния турнир „ Перник Оупън“, който ще се проведе на 10 и 11 декември. Той ще бъде отново за всички възрастиви групи и в дисциплините „ спаринг“ и „форма“.