Начало Общество Достойно представяне на таекуондистите ни на Държавното първенство

Достойно представяне на таекуондистите ни на Държавното първенство

СПОДЕЛИ

Завърши Републиканското първенство по Таекуон-До ITF в столичната зала “ Триадица“. 457 таекуондисти от всички клубове и възрастови групи в България взеха участие в надпреварата.

 Майсторството и себераздаването от всеки един състезател бяха възнаградени с бурни аплодисменти от родителите и зрителите, които бяха напълнили залата в дните на провеждането на турнира.
Панагюрският клуб по таекуондо „Один“ взе участие със 17 състезатели, които се представиха достойно.
Повечето категории, в които се състезаваха нашите момчета и момичета, започваха от 15-20, достигайки до 50 деца в категория.

Предвид голямата конкуренция и факта, че това бе първото й състезание, бронзовото отличие на Ния Костуркова е страхотно постижение.

За пореден път класата си показа Илчо Машев, който стана първи при мъжете, втори дан.

Много силно представяне на Христо Йорданов, който завоюва златен медал.

Светослав Гърчев също показа класа – след няколко взети срещи, той отпадна преди финала и стана трети, но се представи много достойно.

Въпреки, че не стигнаха до медали, Ангел Лупов, Петър Костурков, Румяна Трендафилова, Иван Йончев и Николай Шишков показаха какво е висок дух и желание за победа.

Специални адмирации заслужават дебютантите Яна Михова, Калин Иванов, Ния Костуркова, Стефан Богоев, Делчо Мурджев, Георги Бунчев, Ема Бунчева, Рая Вулева и Ива Вулева, които въпреки, че за първи път бяха на състезание, играха със сърце и много хъс, давайки заявка за бъдещи високи резултати.

Това, което е най-важно за мен, е че видях в техните очички жаждата за победа.“ – споделя треньорът Здравко Еров и допълва: „С начина, по който се представиха, за мен всички те са шампиони.“

Треньорският щаб е доволен от представянето на своите състезатели и им пожелава много бъдещи успехи.