Начало Здраве Доц. Аструков ръководи Медицинския център в Стрелча. Предвижда откриване на стационар

Доц. Аструков ръководи Медицинския център в Стрелча. Предвижда откриване на стационар

СПОДЕЛИ

Договор с РЗОК сключи Медицински център – Стрелча на 8 март 2013 г. за обслужване на пациенти в доболничната помощ. Центърът, който бе открит през есента на 2012 г., бе филиал на МБАЛ „Събо Николов“, но новият договор е сключен в качеството му на отделна и независима структура на територията на Община Стрелча. Отделянето на Медицинския център в съседната община бе наложено от течащата в панагюрската болница в момента процедура по приватизация, което прави незаконосъобразно закупуването на апаратура и дооборудване за центъра.

Немерението на стрелчанския Медицински център е да разширява непрекъснато здравните услуги, които ще предлага на пациентите, което е и амбицията на кметското ръководство на общината. За работа в Центъра са привлечени специалисти от София и Пазарджик. На този етап здравната структура предлага широк кръг физиотерапевтични и рехабилитационни здравни услуги, които се комбинират удобно с намиращата се в същата сграда градска минерална баня.

Освен това Медицинския център, който е под ръководството на доц. Евгени Аструков, предлага специализирана доболнична помощ по линия на Здравната каса по специалностите вътрешни болести, неврология и акушерство и гинекология. Доц. Аструков не крие амбицията си Центърът да се развие и с откриването на стационар. Идеята намира сериозна подкрепа от кмета на общината Иван Евстатиев.