Начало Общество Доживотен затвор за убийство от ревност в Мало конаре през 2021 постанови...

Доживотен затвор за убийство от ревност в Мало конаре през 2021 постанови съдът в Пазарджик

СПОДЕЛИ

Доживотна присъда постанови пазарджишкият Окръжен съд срещу 30-годишния Юри Ангелов от село Братаница, който бе признат за виновен за кражба на велосипед и убийство заради ревност.

Според прокуратурата и събраните доказателства на 6 юни миналата година в село Мало Конаре той откраднал велосипеда на леля си К.Н. на стойност 104 лв., а на 13 юни проникнал в дома на мъжа, с когото тя живеела на семейни начала – С.А. в село Черногорово. Оттам бившият затворник отнел златни накити, 200 лв. и мобилен телефон, като щетите се оценяват на 1069 лв. След кражбата той умишлено умъртвил С.А., като му нанесъл удари с брадва в областта на главата. Обвиняемият и пострадалият са се познавали.

Мотивът за извършване на убийството е личен, ставало въпрос за ревност от страна на Ангелов, който изпитвал чувства към своята леля, според събраните доказателства. Извършителят е осъждан, като за последно е излязъл от затвора през юни 2017 г., когато е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ за кражба и противозаконно повреждане на чуждо имущество.

От къщата на С.А. в Черногорово са иззети веществени доказателства и разследването стигнало до Юри., племенник на К.Н., който след убийството се укрил, но по-късно бил заловен в Пловдив.

Присъдата на пазарджишките окръжни магистрати за двете извършени от Ю.А. престъпления е неокончателна и може да се обжалва в 15-дневен срок пред пловдивския Апелативен съд.