Начало Общество Дриновци активно се включиха в европейската седмица на мобилността

Дриновци активно се включиха в европейската седмица на мобилността

18
0
СПОДЕЛИ

Дриновци активно се включиха в европейската седмица на мобилността.Мероприятията им стартираха на 16 септември. В първия ден най-малките участници четоха и оцветяваха картинки на тема „Придвижвам се пеша!“.

На следващия ден, ученици от начален етап участваха в арт-ателие „От нищо – нещо” и изработиха макети на алтернативни транспортни средства от отпадъчни материали.
В същия ден се проведе и открит урок „Алтернативен транспорт – история и бъдеще“. Г-жа Силвия Анова запозна учениците с презентация „Транспортът – различен и необходим“, след което под нейно ръководство се проведе състезание „Алтернативна мобилност” – сглобяване на електронни пъзели с картинки, показващи алтернативни превозни средства; игра „Отгатни превозното средство по контура”, решаване на кръстословица, гатанки „Превозните средства”.

На двете събитията присъства г-жа Чочева – експерт в РИОСВ град Пазарджик, която раздаде много награди на участниците. Училището получи ценен подарък – електронното издание на Червена книга на Република България.

На 18.09.2015 г. в двора на училището се проведе състезание с велосипеди „Чист въздух – ти си на ход“, посветено на Международния ден на озоновия слой. Най-добрите колоездачи, както и организаторите на състезанието – г-н Карагьозов и г-н Лазаров, получиха награди от г-жа Чочева.

В последния ден от кампанията – 22.09.2015 г., ученици от училището раздадоха листовки с призив „Бъди зелен! Слез от колата си поне за ден!