Начало Общество Дриновци показаха най – много знания по безопасност на движението

Дриновци показаха най – много знания по безопасност на движението

СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

12401002_971044266312631_5766344388161797528_n

На 25 март в ОДК – Панагюрище за трети пореден път се проведе общински кръг на Националната викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Викторината бе включена в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за учебната 2015/2016 г. Целта на провеждането бе проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя.

Участие в състезанието взеха отбори от училищата на територията на Община Панагюрище. Те бяха съставени от четирима състезатели – по един от 5, 6, 7 и 8 клас. Викторината се проведе в няколко етапа. Първият от тях бе решаване на листовка с 20 въпроса. Всички състезатели от отбора решаваха заедно листовката с въпроси от познавателните структури, отразени в учебните програми по БДП. Времето за решаване бе 20 минути. Вторият етап включваше отговор на 8 въпроса. Имаше и теоретична ситуация за оказване на долекарска помощ. Последният кръг бе практическо задание: установяване на повреда/неизправност на велосипед/ и сглобяване на 4 пътни знака.

Специална комисия оценяваше представянето на отборите.

Екипът на победителите от ОУ „Проф. Марин Дринов“ бе в състав – Мариела Гочева – 5в; Христина Тилева – 6а, Миглена Спасова – 7в и Владимир Бояджиев – 8а клас (резерви – Диана Александрова и Десислава Кичукова – 6а), техен ръководител бе г-жа Пепа Машева.

С тази победа отборът на ОУ „Проф. Марин Дринов“ се класира за областния кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”.

Източник ОУ „Проф. М.Дринов“