Начало Общество Дриновци с куп инициативи по повод Европейската седмица на мобилността

Дриновци с куп инициативи по повод Европейската седмица на мобилността

СПОДЕЛИ

На 20 септември, по покана на г-жа Пепа Машева, се проведе първото Училище по мотобезопасност извън столицата, съобщават от ОУ „Проф. Марин Дринов“.

Инициативата е част от социалната мотокампания на BMM (Bulgarian Motorcycle Media) „Ние сме хора, не донори!“, с организатори г-жа Любомира Бончева и г-жа Аня Будева.

Основният акцент на кампанията е върху подрастващите (деца и младежи), защото точно те са бъдещите активни участници в пътното движение. Те са и тези, които биха могли да повлияят върху родителите си – за да се повиши нивото на културата на движение по пътищата на България и да се намали броя на пострадалите (както и на жертвите) на пътя.

Гости на събитието бяха организаторите от ВММ, представители на РПУ-Панагюрище и Iron Brothers MC. В Актовата зала г-жа Бончева от ВММ и г-н Караколев от РПУ-Панагюрище проведоха дискусия с ученици от петите класове и Училищния отбор по безопасност на движението. В двора на училището представителите на Iron Brothers MC запознаха учениците със задължителната мото екипировка и изискванията за безопасно движение. След беседата всички желаещи деца имаха възможност да разгледат моторите и да се повозят на тях.

Пак по повод Европейската седмица на мобилността, под ръководството на г-жа Пепа Машева, се проведе конкурс за рисунка на тема „Заедно на път заради природата“. В него се включиха ученици от III-VII клас. Най-добрите творби бяха подредени в изложба в Градския парк. По време на откриването г-жа Цветанка Чочева – главен експерт „Връзки с обществеността“ в РИОСВ – Пазарджик връчи наградите на победителите в конкурса. С най-добрите рисунки бяха издадени информационни брошури, които петокласници раздаваха на гражданите.