Начало Общество Дриновци се обучаваха в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на...

Дриновци се обучаваха в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата

111
0
СПОДЕЛИ

2klas

През учебната 2015/16 година EVN България осъществява за осма поредна година обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата, съобщиха от компанията. Занимателните обучения за енергия и екология се провеждат в четири учебни часа в Часа на класа.
EVN България организира „енергийни уроци” във всички административни области в Югоизточна България, които се обслужват от EVN България – Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Смолян, Пазарджик, Ямбол и Кърджали.

chasatВ област Пазарджик едно от четирите училищата-партньори на инициативата е ОУ „Проф. Марин Дринов”. На 10 май учениците от 2а, 2б и 2в клас приключиха своите занимателни обучения за енергия и екология по Модул I на „Часът на Иви и Енчо“ по проекта EVN България.
Финалният етап завърши с играта „Енергийно приключение“. Учениците бяха разделени на отбори, в които по забавен и интересен начин чрез състезателен елемент си припомниха темите за безопасно и разумно ползване на електрическата и топлинната енергия. Отговаряха на въпроси, поместени под формата на карти, и подреждаха интересни фигури по дадена схема. Победители бяха всички ученици, които дадоха правилни и точни отговори на зададените въпроси.

2-klass
Наградата за всеки ученик бе нарисуваният от тях автопортрет или залепена лична снимка в рамката с техните приятели светулката Иви и зайчето Енчо. Всеки от участниците постави своята рамка на таблото на победителите.
Учениците от 2а клас на г-жа Палашева участваха и в конкурса за рисунка „Аз и моето семейство използваме енергията разумно“, който се проведе в края на месец април. Техните рисунки са поместени в офисите на EVN България за обслужване на клиенти по места.

nagrada
Учениците участваха с интерес и желания в обученията по проекта, с единствената забележка да има още повече материали, защото според тях това са едни от най-увлекателните учебни занимания. Затова те ще очакват с нетърпение новите уроци на Иви и Енчо и през следващата учебна година!