Начало Спорт Дриновци спечелиха Ученически отборен турнир по шахмат, посветен на 24 май

Дриновци спечелиха Ученически отборен турнир по шахмат, посветен на 24 май

СПОДЕЛИ

page

На 23 май в ресторант „Бонжур“ се проведе отборно състезание по шахмат между основните училища в община Панагюрище. Проявата беше осъществена със съдействието на Асоциацията на спортните клубове, Шахматна секция „Асарел-Медет“ и Шахматен клуб „Оборище“ Панагюрище.

Отборите бяха съставени от 1 момиче и 3 момчета, на възраст от втори до седми клас. В надпреварата се включи и сборен отбор на детските градини, като децата, с треньор Найден Иванов, показаха добра игра. В отбора на най- малките шахматисти се включиха: Димитър Белишки, Георги Чалъков, Илия Бимбашов и Христо Йорданов.

Победители станаха учениците от ОУ „Проф. Марин Дринов“, които играха в състав: Георги Митов, Симеон Петков, Илиян Тошев и Валерия Добрева.

Непосредствено след тях се наредиха състезателите от отбора на ОУ „Отец Паисий“ село Попинци със следните състезатели: Гинка Юрукова, Васил Чардаков, Димитър Юруков и Христо Кръстев. Техният треньор г-н Марин Чардаков сподели, че това състезание е част от подготовката на отбора за републиканското ученическо отборно първенство по шахмат, което ще се проведе от 8 до 10 юни 2017 г в Бургас. За класирането им за републиканското първенство Председателят на Шахматен клуб „Оборище“ г-н Христо Костурков подари на отбора на Попинци уникална шахматна дъска с подписите на шампионите на България, Азърбейджан и други изявени шахматисти.

Отлично се представи и Цетомир Парпулов от отбора на СУ „Нешо Бончев“.
Призьорите на състезанието спечелиха купи, медали и грамоти. Първенците завоюваха и „шахматна“ торта, която споделиха с всички участници в турнира.